В окупованому Луганську затримали чоловіка, який, ймовірно, воював у складі батальйону “Айдар”

Дата: 11 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Російські силовики затримали мешканця окупованої Луганської області, який, імовірно, воював у складі штурмового батальйону “Айдар” у 2017–2018 роках, за що йому інкримінують участь у терористичній організації.

Про це повідомляє слідком РФ. 

Фото: скриншот з відео, опублікованого в російських медіа

Окупанти стверджують, що затриманий – колишній громадянин України та військовослужбовець 24 окремого штурмового батальйону ЗСУ “Айдар”.

У 2017–2018 роках він нібито добровільно став на захист України та брав участь в обороні Донецької та Луганської областей від російських загарбників. Росіяни кажуть, що він нібито організовував атаки проти цивільних. 

Чоловіка затримали ефесбівці в Новоайдарському районі Луганщини. Окупанти зняли відео, на якому затриманий розповів, що підписав контракт у Бахмуті. В “Айдарі” служив орієнтовно один рік та три місяці.

Нагадаємо, що Росія внесла український штурмовий батальйон “Айдар” до списку терористичних організацій у грудні 2023 року. Потрібно пам’ятати, що “Айдар”, як і “Азов”, є частиною регулярної армії України, тому не може вважатися “терористичною організацією”.

Нещодавно в окупованому Луганську росіяни затримали двох чоловіків за нібито тероризм та фінансування “Азову”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter