В окупованому Луганську росіяни затримали двох чоловіків за нібито тероризм та фінансування “Азову”

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Російські силовики на окупованій Луганщині затримали двох громадян України, яким інкримінують тероризм та фінансування “Азову”.

Про це повідомляє слідком РФ. 

Один з незаконно арештованих чоловіків. Скриншот відео

Згідно з матеріалами окупаційного слідства, у період із серпня 2019 до червня 2024 року 36-річний мешканець Сватівського району Луганської області нібито вербував нових членів до лав організації, яка мала протистояти росіянам на окупованих територіях України.

Ефесбівці провели в помешканні чоловіка незаконний обшук, у результаті якого виявили підозрілі речі та документи, які нібито доводять його провину. На основі цих “доказів” відкрили кримінальне провадження. Наразі чоловік очікує рішення незаконного суду в Луганську, під час якого окупанти вимагатимуть запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окупанти також порушили справу проти ще одного мешканця Луганщини. Його звинуватили у фінансуванні полку “Азов”.

За версією російських силовиків, чоловік у лютому 2024 року переказав кошти на банківський рахунок українського військового. Його затримала ФСБ на території Біловодського району Луганської області. 

Український полк “Азов” є частиною регулярної армії України, тож не може вважатися “терористичною організацією”. 

Нагадаємо, що звинувачення українців на окупованих територіях нібито в терористичній організації чи фінансуванні славетного полку “Азов” є одним з найпоширеніших. Раніше “суд” в окупованому Луганську вже запроторив українця на вісім з половиною років до в’язниці за “фінансування тероризму”. А за статтею про участь у “терористичній” організації окупанти засудили до двох років ув’язнення тренера з пейнтболу, 42-річного жителя Каховки Павла Зозуляка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter