В окупованому Криму учасники війни проти України викладатимуть у школах – ЗМІ

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Криму російські військові, які беруть участь у повномасштабному вторгненні в Україну, навчаються викладання у школах.

Про це інформують місцеві пропагандистські ЗМІ.

Як стверджується, так звані ветерани “СВО”і Так росіяни називають геноцидальну війну проти України. можуть посісти посади вчителів ОБЖ та військового вишколу.

Програма навчання відбувається у підконтрольному РФ Кримському республіканському інституті постдипломної педагогічної освіти.

“Після навчання вони зможуть брати участь у процесі навчання та виховання у школі, військовому ліцеї, кадетській школі-інтернаті, коледжі, закладі додаткової освіти дітей та інших освітніх закладах”, – заявив ректор установи Олександр Рудяков.

Напередодні Кримська правозахисна група у своїй моніторинговій доповіді констатувала, що Росія продовжує активно використовувати інструменти мілітарної пропаганди серед населення Криму, зокрема дітей, пропагує службу в російській армії та поширює заклики до ведення агресивної війни.
 
 
Кримські правозахисники вказують на виконання з боку окупаційної влади плану різних заходів для місцевих “військкоматів” та  “міністерств”. Зокрема, “міністерство освіти” півострова  та інші відомства зобов’язуються забезпечити “навчально-матеріальну базу для надання учням початкових знань у сфері оборони та їхньої підготовки з основ військової служби”, “проведення військово-патріотичної роботи з громадянами допризовного віку, ознайомлення з військовими ритуалами, музеями та кімнатами бойової слави”.
 
Мілітаризація свідомості дітей у Криму безпосередньо пов’язана з темою незаконного призову до лав збройних сил РФ. Це поступовий процес перевиховання неповнолітніх громадян України у Криму в громадян Росії, які готові померти, захищаючи країну-окупанта зі зброєю в руках. За даними Кримської правозахисної групи, за всі роки окупації до лав ЗС РФ призвали щонайменше 18 тисяч жителів Криму віком від 18 років і старших.

Раніше міністр освіти РФ Сергій Кравцов заявляв, що початковий військовий вишкіл дітей з 1 вересня 2023 року стане обов’язковою частиною навчальної програми у школах. Зокрема, діти повинні навчитися збирати-розбирати автомат, кидати гранату, пересмикувати затвор гвинтівки.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter