В окупованому Криму не працює ютуб, на окупованій Луганщині швидкість завантаження ресурсу різко знизилася

Дата: 08 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму місцеві жителі поскаржилися, що не можуть завантажити ютуб – ресурс не відкривається, водночас мешканці окупованих районів Луганщини стверджують, що швидкість роботи ресурсу різко знизилася.

Про це пише “INжир media”, а також повідомляє видання ZMINA.

Фото з відкритих джерел

Як повідомили журналістам “INжир media” кримчани, ютуб не працює як через домашній інтернет у вебверсії, так і через мобільний інтернет. Не працює ресурс і на телевізорі.

При цьому, за інформацією місцевих жителів, через vpn ютуб працює.

Водночас на Луганщині швидкість роботи ресурсу відчутно знизилася. Уперше, за словами місцевих, гальмування стало відчутним кілька днів тому. До цього зменшити швидкість вже намагалися, але це було некритично для роботи ресурсу.

Уже 6 серпня ютуб не можна було ні завантажити, ні тим більше скачати щось звідти.

Наступного дня сайт вантажився, але скачувати щось можна було лише час від часу, впродовж 10–15 секунд, фактично майже неможливо.

Місцеві провайдери намагаються виправдовуватися через ситуацію, що склалася, перед клієнтами. Пояснюють, що це зроблено відповідно до розпорядження влади РФ.

Однак місцеві чиновники кажуть, що проблеми з ютубом виникають через те, що його власники самі чинять перепони у доступі до ресурсу на території РФ та окупованих нею районів.

За даними видання “Медіазона”, 6 серпня 2024 року найбільші оператори зв’язку РФ отримали повідомлення про уповільнення швидкості відтворення відео на ютубі в Росії до 128 кілобітів за секунду на домашньому інтернеті.

Технічно уповільнення здійснюється через ТСПУ – пристрої, які Роскомнагляд встановлює в інтернет-провайдерів у межах закону про “суверенний інтернет”, щоб мати можливість контролювати трафік користувачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter