В окупованому Криму “націоналізували” низку об’єктів, серед яких будівля Меджлісу та квартира Олени Зеленської

Дата: 24 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму російська адміністрація заявила про незаконне відчуження низки об’єктів, що належать українським громадянам. 

Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС. 

Будівля Меджлісу в Сімферополі. Фото: вікіпедія

Серед таких об’єктів, наприклад, будівля Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі. 

Росія ще у 2016 році заборонила діяльність Меджлісу в окупованому Криму, на що світ висловив протест. Для переслідування кримських татар на півострові широко застосовують російське антитерористичне й антиекстремістське законодавство, тож окупанти називають Меджліс “екстремістами”. 

Будівля в Сімферополі розташована на вулиці Шмідта, а після 2014 року в медіа вже з’являлися новини про конфіскацію об’єкта окупаційною владою. 

Окрім будівлі Меджлісу незаконно відчужили й квартиру першої леді Олени Зеленської в Ялті. Медіа писали, що нерухомість площею 129,8 кв. м розташована в елітному житловому комплексі за однією адресою з Лівадійським палацом, а купили її ще 2013 року. Після обрання Володимира Зеленського президентом у його штабі заявляли, що скористаються квартирою “тільки після обов’язкового повернення Криму до України”. 

У російських медіа в Криму показали нібито відчужену квартиру. Судячи з кадрів, там немає меблів та місцями лежать будівельні матеріали. 

Заявили про відчуження й виноробного виробництва “Алеф-Виналь-Крим”, що належить нібито бізнесмену Вадиму Єрмолаєву, торговельних площ “Скай плаза” в Ялті, бенефіціаром яких є нібито колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, а також сільгосппідприємства в Ленінському районі “Семисотка і компанія”, що нібито пов’язане з оточенням Арсена Авакова.

Кошти від продажу нерухомості, як кажуть окупанти, підуть на потреби російських військових, які воюють проти України.

Нагадаємо, що окупаційна російська влада в Криму вже не вперше заявляє про відчуження об’єктів українських фізичних та юридичних осіб, що є протизаконним.

Росія збиралася розширити список об’єктів, що підпадуть під “націоналізацію”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter