Російські окупанти “націоналізували” в Криму близько 700 об’єктів, які належать українцям

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Рішення про “націоналізацію” близько 700 об’єктів, які належали українським фізичним особам, ухвалила місцева влада окупованого Криму. З їхнього продажу росіяни планують отримати близько мільярда рублів.

Про це повідомляє російський “Комерсант” із посиланням на так званого голову державної ради регіону Володимира Константинова.

За його словами, серед осіб, чиє майно націоналізували, є відомі українські бізнесмени та політики: Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Арсеній Яценюк, Нестор Шуфрич, Сергій Тарута та інші.

“Посадовець” уточнив, що до “націоналізованих” активів належать земельні ділянки, різні будівлі та приміщення, об’єкти незавершеного будівництва, склади та багато іншого. Він додав, що після оцінки вилученого майна його буде виставлено на торги й передано “зацікавленим власникам”.

З продажу “націоналізованих” активів планують отримати 1 мільярд рублів. Так званий глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що всі кошти, отримані від продажу “націоналізованого” майна, підуть на потреби учасників бойових дій в Україні на боці РФ.

Нагадаємо, у липні минулого року у тимчасово окупованому Маріуполі російські військові позбавили громадян України права власності в місті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter