Окупанти в Криму розширюють список об’єктів для незаконного відчуження

Дата: 03 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційний очільник “парламенту” Криму Володимир Константинов заявив, що планує розширити список підприємств, квартир, що належать українським громадянам, і земельних ділянок, які потраплять під “націоналізацію” на окупованому півострові.

Про це він повідомив 1 квітня, передає російське інформагентство ТАСС.

За його словами, наразі триває активна робота і найближчим часом вони повідомлять про нові об’єкти, які будуть націоналізовані.

Він додав, що не може публічно сказати, про які саме об’єкти йдеться, допоки “комісія” не підготує відповідного переліку на “націоналізацію”.

Напередодні повідомлялося, що окупаційна влада в Криму незаконно ухвалила рішення про “націоналізацію” майна “іноземних громадян та держав, які вчиняють щодо Росії недружні дії”. До переліку ввійшли близько 500 об’єктів нерухомості.

Раніше Константинов заявляв, що йдеться про майно, яке нібито належить українським бізнесменам Ігорю Коломойському, Рінату Ахметову, Сергію Таруті, політикам Нестору Шуфричу та Арсенію Яценюку. Вони не коментували інформації Константинова. Відомо про незаконне відчуження 700 об’єктів

В українській правозахисній організації “Крим SOS” назвали воєнним злочином нову хвилю “націоналізації”, яку розпочала окупаційна влада на півострові.

У правозахисній організації нагадують, що будь-які акти й рішення російської влади на тимчасово окупованому півострові не мають сили з погляду українського законодавства та вважаються юридично нікчемними. Громадяни України, чиє майно було незаконно вилучене, можуть звернутися до прокуратури України для фіксації цього воєнного злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter