В окупованому Криму через дефіцит води на Тайганському водосховищі утворилися велика коса та острів

Дата: 23 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму швидко міліє Тайганське водосховище в Білогірському районі, на якому вже через зниження рівня води утворилася велика коса та острів.

Про це пише “Крим.Реалії”.

Тайганське водосховище, липень 2024 року. Джерело: Крим.Реалії

У липні вода пішла на кілька метрів від греблі, а ще в травні водосховище було повним. Водночас воду з нього продовжують інтенсивно спускати в річку Біюк-Карасу.

Ситуація з рівнем води в Тайганському водосховищі погіршуватиметься за таких темпів скидання, вважають активісти руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea.

“Всі розуміють, до чого це приведе, але іншого виходу немає – треба наповнювати Північно-Кримський канал, а зараз його наповнює лише Біюк-Карасу, бо Салгір практично пересох уже в Сімферопольському районі”, – заявили в русі.

За даними місцевих активістів, з усіх водоймищ Криму лише Сімферопольське залишається досить повноводним, в решті ситуація погіршується з кожним днем.

Окупанти тягнуть великий водопровід через Щебетівку до бухти Капсель для потреб підприємства “Таврида-АРТ”, будують нові багатоповерхові масиви по всьому узбережжю, тому водоспоживання в Криму значно зростає, відповідно, зростає й вододефіцит.

Водночас представник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що проблем з водопостачанням на півострові немає, ситуація стабільна, а накопичених водних запасів вистачить щонайменше на рік.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Криму різко загострилося питання водопостачання, через підвищений попит місцеві торговельні мережі підняли ціни на воду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter