В окупованому Донецьку українського командира Олексія Казимова засудили до 26 років колонії суворого режиму

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд ДНР” засудив до 26 років увʼязнення в колонії суворого режиму військовослужбовця Олексія Казимова. Окупанти звинувачують його щонайменше за чотирма статтями кримінального кодексу РФ, зокрема, за нібито обстріл цивільної інфраструктури  та загибель цивільного на Донеччині. 

Про це повідомляють окупаційні ресурси. 

Український військовослужбовець Олексій Казимов у залі суду, скрин відео

Незаконний суд визнав Олексія Казимова винним в злочинах передбаченими пунктами “е”, “ж”, “л” частини 2 статті 105 КК РФ (вбивство, вчинене суспільно небезпечним способом, організованою групою, з мотивами політичної та ідеологічної ненависті); за частиною 3 статті 30, пунктами “а”, “е”, “ж”, “л” частини 2 статті 105 КК РФ (замах на вбивство двох і більше осіб, вчинене суспільно небезпечним способом, організованою групою, з мотивів політичної та ідеологічної ненависті); за частиною 2 статті 167 КК РФ (навмисне пошкодження чужого майна, що призвело до нанесення значних матеріальних збитків, вчинене суспільно небезпечним способом); за частиною 1 статті 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням на “окупованій” території”).

Як встановив “суд”, з червня по вересень 2019 року 27-річний Олексій Казимов, який був командиром мінометного взводу, 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ,  перебуваючи в районі села Павлопіль Донецької області, нібито віддав наказ мінометному розрахунку на обстріл населених пунктів Чермалик, Жовтневе, Пікузи. За “звинуваченнями” окупантів, в результаті цього обстрілу загинув один мирний житель та ще одна жінка отримала поранення уламками мін. Водночас 19 об’єктів цивільної інфраструктури було зруйновано. За це “слідство” нарахувало спричинення майнових збитків двадцяти особам на загальну суму 7,6 мільйона російських рублів.

Нагадаємо, що нещодавно так званий “Верховний суд ДНР” оголосив вирок командиру ЗСУ Анатолію Бездухову. Бійцю заочно присудили 28 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму за нібито розстріл цивільних людей у Маріуполі.

За словами Генпрокурора Андрія Костіна російські суди виносять вироки українським військовополоненим та цивільним, порушуючи їхнє право на справедливий суд. Це відбувається як на тимчасово окупованій території України, так і в Росії. За цими фактами органи  прокуратури  України зареєстрували вже 92 кримінальні  справи.

Костін додав, що, попри відсутність в органів прокуратури доступу до матеріалів кримінальних проваджень у РФ та на окупованих територіях, правоохоронці можуть зробити висновки, що російські суди виносять вироки українським військовополоненим за сам факт перебування в підрозділах ЗСУ. А це заборонено статтею 87 третьої Женевської конвенції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter