В окупованій Макіївці росіяни роздають повістки чоловікам на пунктах видачі води

Дата: 04 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
На Донеччині у тимчасово окупованій Макіївці відсутня централізована подача води, тому люди змушені годинами стояти у чергах, аби отримати воду в пляшках. У місті відомо про випадки, коли російські загарбники роздавали чоловікам повістки у таких чергах за водою.
 
Про це повідомляє Центр національного спротиву.
 
Черга по воду у Маріуполі. Ілюстративне фото. Джерело: АР

“Задля отримання води необхідно пред’явити паспорт з пропискою або свідоцтво про народження (якщо отримувач дитина). У чоловіків також перевіряють наявність відмітки про ставання на облік у військкоматі. Також зафіксовані випадки, коли чоловіки отримували повістки в черзі за водою. Тобто ворог використовує кризу в регіоні як метод виявлення чоловіків для поповнення свого війська”, – пишуть у ЦНС.

У Центрі закликали мешканців тимчасово окупованих територій покинути окуповані частини регіону та не ставати ресурсом для загарбників.

Примусова мобілізація, яку росіяни фактично оголосили на окупованих Донеччині та Луганщині за декілька днів до початку повномасштабного вторгнення, не припиняється весь час повномасштабного вторгнення та йде так званими “хвилями”.

Раніше ZMINA повідомляла, що на тимчасово окупованій Луганщині проросійські бойовики вимагають тисячі доларів за те, щоб не забирати чоловіків на фронт. 

Нагадаємо, що примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції. Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтеся з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter