В офісі Зеленського працюватиме один з керівників МВС часів Януковича

Дата: 06 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський призначив заступником глави Офісу президента Олега Татарова, який працював заступником начальника головного слідчого управління МВС під час Євромайдану та звинувачував активістів у нібито переслідуванні беркутівців.

Про це повідомили в Офісі президента. 

В ОП Татаров відповідатиме “за правоохоронний напрям”, а саме за формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення роботи Офісу президента, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини.

Відомо, що під час Євромайдану Татаров працював над кримінальними провадженнями стосовно Автомайдану та активістів, яких він звинувачував у спробі завдати силовикам тілесних ушкоджень. Так, він стверджував, що в ніч на 23 січня 2014 року на провулку Кріпосному та Щорса в Києві автомайданівці “переслідували чотири автобуси “Беркуту”. 

У 2014 році голова Херсонської ОДА Андрій Путілов планував призначити Татарова своїм першим заступником, однак після звернення до нього невдоволених активістів та голови люстраційного комітету Ради Єгора Соболєва відмовився від цього рішення.

Після люстрації Татаров став адвокатом та, зокрема, захищав депутата Вадима Новинського, коли проти останнього порушили кримінальну справу про спробу захопити владу в УПЦ МП. Також нового заступника очільника офісу Зеленського пов’язують з Андрієм Портновим, адже Татаров донедавна був керівним партнером адвокатського об’єднання “Креденс”, що працює над захистом колишнього нардепа й ексзаступника глави адміністрації Януковича. 

Нагадаємо, що нещодавно першим заступником очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової став раніше люстрований Роман Говда. Незадовго до цього очільником прокуратури Києва також став раніше люстрований Олег Кіпер. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter