Першим заступником Венедіктової став Роман Говда: що про нього відомо?

Дата: 29 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Першим заступником очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової став Роман Говда.

Про це повідомили у відомстві.

39-річний Роман Говда народився на Львівщині. Працювати у правоохоронних органах він почав у 2003 році у прокуратурі Житомирської області. За часів президентства Віктора Януковича Говда очолював відділ у Генеральній прокуратурі, який, за словами активіста Віталія Шабуніна, займався переслідуванням майданівців.

У 2015 році Говда став прокурором Одеської області і на посаді запам’ятався, зокрема, тим, що закрив кримінальне провадження  щодо будівництва, як наголошують активісти ЦПК, “найдорожчого на той час в Україні” дитячого садку в області. Тоді правоохоронці порушили закрите Говдою провадження за заявою місцевих активістів, які вказали на факт привласнення посадовими особами бюджетних коштів.

У тому ж році Говда став заступником генпрокурора Віктора Шокіна, а у 2016 році Юрій Луценко призначив його прокурором Києва. Через кілька місяців після призначення саме київська прокуратура закрила справу проти 21-річного киянина Станіслава Толстошеєва, якого підозрювали у смертельному ДТП. Хлопець врізався на позашляховику у кіоск на станції метро Лівобережна, внаслідок чого загинула жінка. Однак тоді у прокуратурі повідомили, що водій був непритомний. 

Нагадаємо, що нещодавно очільником прокуратури Києва став раніше люстрований Олег Кіпер. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter