В Одесі викрили “реабілітаційний центр”, де утримували 20 людей

Дата: 11 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
Правоохоронці викрили “реабілітаційний центр” у місті Одеса, де троє чоловіків утримували в неволі десятки людей, яких викрадали на замовлення.
 
Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.
 

“…повідомлено про підозр трьом учасникам організованої злочинної групи за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини (ч. 3 ст. 146 КК України). За даними слідства, вони облаштували в Одесі “реабілітаційний центр” для лікування нарко- та алкозалежних громадян”, йдеться у повідомленні.

Організатором став житель Одещини. Він створив підконтрольну юридичну особу та залучив своїх знайомих.

Через вебресурс під виглядом примусового лікування підозрювані приймали замовлення на викрадення людей та поміщали їх до “реабілітаційного центру”. 

Замовник вказував анкетні дані людини та повідомляв місце її перебування. Після отримання грошей за “пацієнтом” виїжджали чоловіки спортивної статури та примусово доставляли до “реабілітаційного центру”.

“Послуга” з викрадення людини коштувала від 30 до 40 тисяч гривень, утримання в “центрі” за місяць 20 тисяч гривень.

“Викрадених утримували протягом тривалого часу без їхньої згоди, без жодних правових підстав та належної медичної чи психологічної допомоги. У людей відбирали телефони та всі особисті речі, обмежували будь-які їхні контакти з рідними та забороняли покидати приміщення”, кажуть у прокуратурі.

Крім того, ці приміщення були облаштовані решітками, із вікон зняті віконні ручки, щоб унеможливити спроби втечі. Наразі правоохоронці перевіряють інформацію про систематичне введення потерпілим наркотиків та умисного зараження вірусом імунодефіциту.

Правоохоронці задокументували викрадення на замовлення громадянина в Оболонському районі Києва. Після отримання 40 тисяч гривень трьох фігурантів затримали.

Їм оголосили підозру за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини, санкція статті передбачає ув’язнення від 5 до 10 років.

Правоохоронці провели 17 обшуків на території Одеси. Звільнили 20 людей, яких зловмисники незаконно утримували.  

Нагадаємо, у лютому 2022 року на Харківщині правоохоронці завершили розслідування щодо злочинної групи осіб, які виглядом благодійної діяльності організували три реабілітаційні центри закритого типу для наркозалежних осіб, де людей утримували проти їхньої волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter