В Одесі викрили адміністраторів мережі телеграм-каналів, які поширювали російську пропаганду

Дата: 01 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Одесі правоохоронці викрили адміністраторів мережі проросійських телеграм-каналів. У їхніх помешканнях провели обшуки, вилучивши комп’ютерну техніку, мобільні телефони, форму російської армії та речі із забороненою символікою. 

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Джерело: Національна поліція України

“У ході моніторингу інтернет-мережі правоохоронці виявили проросійський телеграм-канал, в якому розміщувалися наслідки обстрілів дронів-камікадзе. Відео з’явилося на ресурсі через кілька хвилин після влучання. Крім того, адміністратори цього та інших ресурсів створювали контент, який дискредитує військовослужбовців ЗСУ, виправдовує збройну агресію РФ та її дії на території України”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: Національна поліція України

У помешканнях фігурантів правоохоронці провели невідкладні обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, формений одяг окупаційної армії та речі з ворожою та забороненою символікою. Крім того, під час огляду техніки встановили осіб, які за певну винагороду надавали візуальне підтвердження наслідків ворожих ударів.

Правову оцінку діям адміністраторів каналів поки що не надали.

Нагадаємо, на початку вересня Служба безпеки України спільно з Нацполіцією викрили організаторів двох ботоферм, що разом налічували близько 7 тисяч фейкових акаунтів. З них поширювали дискредитаційні щодо влади України та проросійські наративи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter