В Одесі праворадикали зірвали акцію на підтримку ЛГБТ та побилися з поліцейськими

Дата: 30 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

В межах Одесапрайду сьогодні мала відбутися акція на підтримку ЛГБТ у форматі живого ланцюга. Водночас подію зірвали праворадикали, які напали на учасників заходу та побилися з поліцейськими. Зокрема, нападники розпилили в натовпі сльозогінний газ та закидали людей яйцями. У результаті затримали 16 осіб, а двох правоохоронців доставили до медичного закладу. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.  

Фото: Думская

30 серпня на Приморському бульварі відбувалася фінальна подія Одесапрайду-2020 – замість Маршу рівності учасники збиралися у живий ланцюг. Водночас праворадикальна організація “Традиція і порядок” влаштувала на тому ж місці контракцію “за сімейні цінності”. До неї долучилися “представники одеських релігійних громад, військові капелани та активісти інших українських патріотичних організацій”.

Противники заходу, як зазначає місцевий сайт “Думська”, почали ображати учасників акції на підтримку ЛГБТ нецензурною лексикою. Згодом хтось із нападників розпилив у людей сльозогінний газ. 

“Поки правоохоронцям вдалося розвести тих, що ворогують, по різні боки Думської площі, у натовпі виникло декілька бійок, зокрема за участю поліцейських”, – пише видання.  

Мережі параюристів у відеопідсумках події в межах Одесапрайду також додали, що її супротивники кидали в ЛГБТ та їхніх союзників каміння. 

 

У повідомленні поліції йдеться, що внаслідок інциденту затримали 16 правопорушників. Наразі у них відбирають пояснення:

Щодо затриманих будуть складені протоколи за ст. 173 (“Дрібне хуліганство”) та 185 (“Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця”) Кодексу України про адміністративні правопорушення”

Правоохоронці додають, що також вирішують, чи вносити відомості до ЄРДР за ст. 345 (“Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”) Кримінального кодексу України. 

Читайте також: “Куди звертатися по допомогу, якщо на вас напали під час ЛГБТ-прайду”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter