В Очакові російські військові поцілили в “могильник” із протикорабельними мінами

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

9 січня, у понеділок, під час обстрілу Очакова Миколаївської області російські окупанти влучили в так званий могильник протикорабельних мін часів Другої світової війни. Вибух пошкодив велику кількість будівель, але місцеві жителі не постраждали.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Фото: Кирило Тимошенко

“Поруч з військовою частиною, яку обстрілювали місяцями, був склад старих протикорабельних мін Другої світової війни. Їх залили бетоном і зробили “могильник” такий. Росіяни чогось вирішили, що це склад боєприпасів, і мужньо стріляли туди довго і нудно. І вчора ракетами дорогезними, нібито “кинджалами”, двома штуками, пробили метр бетону, щоб підірвати міни Другої світової”, – розповів він.

Фото: Кирило Тимошенко

Внаслідок вибуху руйнувань зазнали вікна та дахи понад 200 житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури. Але цивільні люди не постраждали.

Фото: Кирило Тимошенко

Нагадаємо, що 9 січня окупанти також поцілили в тамтешню лікарню. У будівлі вибило 180 вікон та 22 дверей. Внаслідок обстрілу постраждали 15 людей, серед них дворічна дитина. Чотирьох людей доставили на лікування в Миколаїв. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter