В НАТО та Європарламенті українські активісти презентували 50-кілограмову книгу про злочини РФ в Україні

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Студенти Української академії лідерства привезли до Європи 50-кілограмову книгу “Злочин без покарання” (Crime Without Punishment), у якій йдеться про воєнні злочини РФ в Україні.

Про це повідомляє Агенція Bickerstaff.942 на своїй сторінці в інстаграмі.

Фото: Агенція Bickerstaff.942

Книга містить шість тисяч сторінок, які символізують шість тисяч дітей, яких викрали російські окупанти. 

Фото: Агенція Bickerstaff.942

На створення книги, яка є алюзією до російської класики, “надихнув” ордер на арешт дитячої омбудсманки РФ Марії Львової-Бєлової у суді в Гаазі. 

“Ордер – це відносно невеликий документ, що не передає усієї ваги злочинів РФ проти людяності, навмисних спроб стерти етнічну і національну ідентичність вивезених українських дітей. І зважаючи, що нікого так і не було затримано, наразі це – злочин без покарання”, – пояснили творці книги. 

Ідея створення книги належить українській креативній агенції Bickerstaff.942. Водночас в агенції зазначають, що книга ще не завершена, адже чимало матеріалів про викрадення дітей окупантами лишаються засекреченими.

Фото: Агенція Bickerstaff.942

Керівниця Української академії лідерства Євгенія Матейчук зазначила, що хоче звернути увагу Європейського Союзу на важливість притягнення до відповідальності усіх російських злочинців, які розпочали геноцидну війну в Україні та депортували тисячі дітей з рідних домівок.

Сучасна російська класика пишеться кров’ю – це злочин, який відбувається прямо зараз, і ця книга пишеться прямо зараз. Яка буде її кінцівка і чи з’явиться в кінці логічна розв’язка, а злочинці отримають покарання – залежить від того, чи буде тривати підтримка України, чи світ все ж таки “втомиться” і злочинцю все зійде з рук”, – розказав креативний директор Bickerstaff.942 Ілля Ануфрієнко.

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Ордер видали за підозрою у незаконній депортації дітей з окупованих територій України до Росії. У тому, що Путін несе особисту відповідальність, у суду є “розумні підстави”. 

Такий же ордер видали на ім’я російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Вона незаконно всиновила викрадену з України дитину та не приховує цього, дякуючи Путіну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter