В Міноборони ідентифікували понад 30 військових РФ, які обстрілюють Україну “кинджалами”

Дата: 11 Травня 2024
A+ A- Підписатися

 В ГУР Міноборони України ідентифікували 36 воєнних злочинців – військовослужбовців армії РФ, які стоять за обстрілами України аеробалістичними ракетами Х-47 М2 “Кинджал”.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Денис Ахмадєєв, Аслан Гумеров, Нікіта Гладкіх, Дмитро Кірпічіков

Як зазначається, оперативники та аналітики визначили 29 людей з командного, льотного та технічного складу 44 окремого авіаційного полку особливого призначення дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил збройних сил РФ. Крім того, ідентифікували сімох офіцерів технічного персоналу полку.

Цей полк росіяни сформували 1 грудня 2021 року. Він складається з двох ескадрилій, штатно до 24 літаків – винищувачів-перехоплювачів дальньої дії МіГ-31К. Розвідники також встановили бортові номери літаків МіГ-31К зі складу полку.

Як інформують в ГУР, на озброєнні в полку є авіаційно-ракетний комплекс Х-47 М2 “Кинджал”. Його бойова частина становить 500 кг. Ракета має можливість нести ядерний заряд. Призначення – завдання максимально швидких ударів на дистанції до 2000 км.

Місце постійної дислокації полку – аеродром “Саваслєйка” Нижньогородської області РФ.

“Нагадуємо, що за кожен здійснений проти України воєнний злочин буде справедлива відплата”, – підкреслюють ГУР.

Раніше ZMINA повідомляла, що в березні поточного року заочно про підозри в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повідомили двом російським генералам, які керували завдаванням авіаударів по цивільних об’єктах Київщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter