За авіаудари по будинках у Бородянці довічне загрожує двом російським генералам

Дата: 04 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозри в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повідомили двом російським генералам, які керували завдаванням авіаударів по цивільних об’єктах Київщини. 

Про це повідомили в СБУ. 

Йдеться про: 

  • генерал-полковника Олександра Чайка – командувача східного військового округу збройних сил РФ;
  • генерал-лейтенанта Володимира Кравченка – командувача 11 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони збройних сил РФ.

На початку березня 2022 року Чайко наказав Кравченку гатити по житлових будинках у центрі Бородянки фугасними авіаційними бомбами. Російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34 та штурмовики СУ-25 зі складу 303 змішаної авіаційної дивізії РФ випустили 500-кілограмові бомби по шести будинках. 

Чайко та Кравченко

Унаслідок цього загинуло не менш ніж три десятки цивільних, серед яких дитина, але частину потерпілих досі не можуть ідентифікувати, тож вважають безвісти зниклими. У межах провадження провели дві сотні різних експертиз. 

Якщо суд визнає обох російських генералів винними, то вони можуть отримати довічне в українській в’язниці. 

Нагадаємо, що торік підозри отримали троє російських військових, які віддали наказ та вчинили атаку на Херсон у травні 2023 року. Внаслідок цього загинуло 24 цивільних. 

Фотографія обкладинки: AP Photo / Petros Giannakouris

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter