В Маріуполі окупанти викопують поховання і не дозволяють робити нових, ймовірно, щоб приховати злочини

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські війська в Маріуполі розпочали процес ексгумації тіл, які до того були поховані у дворах житлових будинків. Вони також забороняють поховання вбитих ними ж людей.

Про це повідомляє у телеграм-каналі Маріупольська міська рада з посиланням на місцевих жителів.

Фото: t.me/Tsaplienko

“У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям придати землі своїх померлих рідних або знайомих. Навіщо проводиться ексгумація та куди потім будуть направлені тіла, невідомо”, – повідомляє міськрада.

Водночас автори повідомлення припускають, що такі дії потрібні, щоб приховати докази воєнних злочинів російських військ у Маріуполі. Адже раніше українська розвідка зафіксувала у Маріуполі 13 мобільних крематоріїв, в яких загарбники спалюють тіла вбитих ними цивільних. 

Раніше міськрада Маріуполя повідомляла, що окупанти в межах зачистки вбивають цивільних, які не є прихильними до їхньої влади, прямо на вулиці. При цьому тіла вбитих вони намагаються прибрати. У телеграм-каналі Маріупольської міськради з’явився знімок підземного переходу в районі Садків, що на околиці міста. Там окупанти влаштували пункт збору тіл маріупольців, вбитих російськими військовими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter