В Литві у співробітниці місцевого Департаменту міграції виявили паспорт РФ, її звільнили з посади

Дата: 03 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Литві звільнили з посади та забрали місцевий паспорт у співробітниці Департаменту міграції, яка приховала своє російське громадянство.

Про це інформує видання LRT з посиланням на Департаменті міграції Литви.

ЗА даними ЗМІ, на початку липня під час аналізу потоку людей, які часто подорожують з Литви до Росії або Білорусі і назад, співробітники відділу профілактики корупції та внутрішніх розслідувань виявили, що серед мандрівниць була співробітниця Департаменту міграції, яка працювала в порту Клайпеди. З’ясувалося, що жінка повідомляла на роботу про свої виїзди до РФ значно рідше, ніж насправді перетинала кордон.

Під час розслідування посадовиця зізналася, що отримала російське громадянство на початку 2022 року, не повідомивши про це міграційну службу в установленому порядку. Також  з’ясувалося, що вона не мала права на множинне громадянство.

Зазначається, що зібрана інформація дозволила Департаменту міграції ініціювати процедуру позбавлення громадянства Литовської Республіки. Після того, як міністр внутрішніх справ Агне Білотайте підписала наказ про позбавлення жінки громадянства, її негайно звільнили з посади.

Посадовиця пропрацювала в Департаменті міграції понад рік, не маючи стягнень. Тепер щодо неї розпочато адміністративне провадження, їй загрожує штраф від 300 до 850 євро.

За даними департаменту міграції, майже 69 тисяч громадян Литви легально мають громадянство іншої країни та повідомили про це у встановленому порядку.

Нагадаємо, наприкінці липня шістьох мешканців Литви позбавили громадянства країни, через приховування факту отримання російського паспорта. Як виявили у Департаменті міграції, ці люди взагалі не мали права на подвійне громадянство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter