В Ізраїлі за заклики до вбивства євреїв заарештували 22-річну палестинську активістку

Дата: 08 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

6 листопада ізраїльські військові заарештували 22-річну палестинську активістку Ахед Тамімі, яка минулого тижня закликала в соцмережах до вбивства ізраїльських поселенців. Вона стала відома 2018 року, після того як дала ляпаса бійцю ЦАХАЛ.

Про це повідомив міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір

Минулого тижня Тамімі закликала в соцмережах до вбивства ізраїльських поселенців на Західному березі річки Йордан.

“Ми чекаємо на вас у всіх містах Західного берега річки Йордан від Хеврона до Джаніна. Ми вб’ємо вас, і ви скажете, що те, що зробив з вами Гітлер, було жартом. Ми вип’ємо вашу кров і з’їмо ваш череп. Приходьте, ми чекаємо на вас”, – цитує її допис видання “The Jerusalem Post”.

Ахед Тамімі стала відомою, коли напала на солдата ЦАХАЛ під час кількох інцидентів у своєму селі Набі Саліх. 15 грудня 2017 року, невдовзі після того, як тодішній президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, 16-річна Тамімі брала участь у черговий демонстрації. Під час цього протесту близько 200 людей кидали каміння в ізраїльських солдатів.

Для придушення протестів ті використовували гумові кулі, а батько Тамімі заявив про поранення її 15-річного двоюрідного брата. За його словами, дівчина засмутилася через стрілянину, коли пішла до ізраїльських солдатів. На відео видно, що вона разом з матірʼю та кузиною штовхнула та била військових, а потім Ахед дала одному з них ляпаса.

Через кілька днів Тамімі заарештували. Їй висунули обвинувачення за 12 пунктами. У березні 2018-го дівчина визнала себе винною за скороченим списком обвинувачень, уклавши угоду з прокурорами. Її засудили до восьми місяців ув’язнення, але на тлі міжнародного розголосу її звільнили з в’язниці раніше.

Нагадаємо, що в жовтні член керівної партії місцевої ради в турецькій чорноморській провінції Самсун Сулейман Сезен на засіданні ради заявив, що схвалює висловлювання Адольфа Гітлера, яке звучить так: “Ви проклинатимете мене за кожного єврея, якого я не вбив”. Також він наголосив, що “молиться про божу милість” для лідера нацистської партії.

Крім того, російський борець, чемпіон світу з вільної боротьби Ахмед Усманов відреагував у своїх соцмережах на атаки угрупування ХАМАС на Ізраїль. Він опублікував відео із закликом “проклясти юдеїв та їхніх помічників християн, повністю їх знищити та згодувати їхні тіла птахам”.

Фото обкладинки: GLOBAL

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter