Турецький депутат заявив, що “просить божої милості для Гітлера”, бо той вбивав євреїв

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Член правлячої партії місцевої ради в турецькій чорноморській провінції Самсун на засіданні ради заявив, що схвалює висловлювання Адольфа Гітлера, яке звучить так: “Ви проклинатимете мене за кожного єврея, якого я не вбив”. Також він наголосив, що “молиться про божу милість” для лідера нацистської партії.

Про це пише видання Gercek News.

Фото: Haberin

Так, один із представників Партії справедливості та розвитку (ПСР) у місцевій раді району Атакум Самсуна Сулейман Сезен, спочатку засудив дії Ізраїлю, бо той нібито скоїв смертоносний удар на лікарню в Секторі Гази, а згодом виступив на підтримку Гітлера.

“Люди висловлювали гнів до Гітлера, говорячи, що він був расистом. Але Гітлер казав: “Ви будете проклинати мене за кожного єврея, якого я не вбив”. Настільки правдиві слова, оскільки сьогодні сіоністський єврейський Ізраїль стоїть за кожною спробою створити хаос у світі. Я ще раз згадую Гітлера і благаю бога про милість та благодать до нього за його слова”, – додав він.

Згодом він продовжив: “Дасть бог, ця терористична держава скоро припинить своє існування, і в усьому світі настане мир, як тільки він буде очищений від євреїв”.

Після висловлювань Сезена мер Атакума Джеміл Девічі, член головної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП), сказав: “Ми всі можемо сказати щось на емоціях. Іноді ми можемо озвучувати такі реакції. Ми люди, це нормально, і я не маю жодних заперечень. Але найближчим часом у нас можуть виникнути проблеми через це”.

На відео, знятому під час зустрічі, видно, що ніхто з членів ради не відреагував на висловлювання Сезена.

Розслідування з приводу висловлювань поки не розпочали. 

Нагадаємо, що російський борець, чемпіон світу з вільної боротьби Ахмед Усманов відреагував у своїх соцмережах на атаки угрупування ХАМАС на Ізраїль. Він опублікував відео із закликом “проклясти юдеїв та їхніх помічників християн, повністю їх знищити та згодувати їхні тіла птахам”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter