В Ізраїлі та Cекторі Гази збільшилася кількість загиблих українських громадян – Ніколенко

Дата: 27 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Після початку загострення конфлікту між Ізраїлем і терористами ХАМАСу, в країні загинув 21 громадянин України, також відомо про трьох загиблих у Секторі Гази, двоє з них – діти.

Про це повідомило видання “Бабель” із посиланням на речника МЗС України Олега Ніколенка.

Ракетний обстріл Ізраїлю. Фото: Reuters

Крім того, відомо, що в Ізраїлі зник безвісти один український громадянин.

У Секторі Гази наразі перебувають шестеро поранених українців, зокрема троє дітей. Їм надають медичну допомогу.

У виданні додали, що з палестинського анклаву хочуть евакуюватися 357 українців, із яких 208 – жінки. З ними підтримують звʼязок українські дипломатичні установи. Однак контрольно-пропускний пункт “Рафах” на кордоні Сектора Гази та Єгипту, через який можна виїхати, не працює.

Нагадаємо, у Секторі Гази через ракетний удар загинули двоє українських дітей. Братові та сестрі було дев’ять і шість років. Їхня мати вижила.

Раніше ZMIMA повідомляла, що 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, який контролює Сектор Гази, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон у Секторі Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” в Секторі Гази. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із Сектором Гази, куди проникли бойовики.

Серед людей, яких під час нападу на Ізраїль полонили бойовики ХАМАСу, можуть бути громадяни України. Загальну кількість полонених терористами людей назвати важко, втім, у медіа лунають оцінки від сотні осіб і більше. Серед них як дорослі, так і діти, зокрема немовлята.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter