В Ізраїлі продовжили надання допомоги для біженців з України

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Ізраїльський уряд ухвалив рішення щодо продовження надання всебічної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни, рятуючись від повномасштабної війни з РФ.
 
Про це повідомляє Посольство України в Ізраїлі.
 
Фото: УНІАН

Зауважується, що цього вдалося досягти, зокрема, завдяки скороченню бюджетів, виділених на державні установи.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук висловив подяку уряду за таке рішення.

“Уряд Ізраїлю, безумовно, зробив чудовий подарунок українським біженцям в Ізраїлі на Новий рік. Я дякую Уряду від їхнього імені за цей жест… Ми цінуємо і дякуємо вам за турботу, дружбу та братерство двох країн. Нехай новий рік принесе мир і спокій обом націям, – підкреслив він.

Нагадаємо, на початку повномасштабного російського вторгнення Ізраїль прийняв близько 15 тисяч українців.  

У березні 2022 року в країні створили адміністрацію “Порядку часу”. Вона є першим в історії країни органом, який займається саме наданням допомоги біженцям у межах державного сектору, на відміну від різних недержавних комерційних організацій, які працюють у цій сфері.

Раніше ZMINA повідомляла, що 19 жовтня Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року. Наявність тимчасового захисту не унеможливлює подання заяви на отримання статусу біженця чи інші форми захисту, доступні в країнах ЄС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter