Біженці з України без жодних перешкод можуть перебувати в Ізраїлі до кінця війни – посол 

Дата: 02 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на червень 2023 року в Ізраїлі не спостерігається масового приїзду українських біженців. Однак ті, хто вже приїхав до країни, можуть легально залишатися там до кінця російсько-української війни. 

Про це повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Фото: УНІАН

За його словами, у лютому-березні 2022 року, коли українці їхали до різних країн, Ізраїль прийняв найбільший потік біженців. Однак наразі там немає масового прийому нових біженців.

“Відбувається, як мені відомо, навпаки: люди повертаються в Україну з Ізраїлю. Так, на початку війни була велика хвиля біженців: Ізраїль прийняв близько 15 тисяч людей. Вони досі усі знаходяться в Ізраїлі на повністю легальних умовах. І доки триває війна, вони зможуть перебувати в Ізраїлі без жодних перешкод”, – сказав він. 

Водночас Ізраїль продовжує приймати репатріантів. Так, за цією програмою з України в Ізраїль можуть приїхати євреї та члени їхніх сімей.

“Вони приїжджають до Ізраїлю згідно з законом про повернення. Така можливість існує завжди. З початком війни Ізраїль прийняв кілька тисяч репатріантів. Зараз, знову ж таки, такої великої хвилі тих, хто приїжджає, немає”, – додав дипломат.

Раніше ZMINA писала, що у лютому уряд держави Ізраїль ще на один рік продовжив видавання віз та надання всебічної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни, рятуючись від повномасштабної війни.

Нагадаємо, що в березні 2022 року в Ізраїлі створили адміністрацію “Порядку часу”. Вона є першим в історії країни органом, який займається саме наданням допомоги біженцям у межах державного сектору, на відміну від різних недержавних комерційних організацій, які працюють у цій сфері.

Адміністрація надає не лише інформаційну допомогу, а й роздає продуктові набори, а також надає медичну страховку. Така допомога доступна для біженців з України віком від 60 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter