Ізраїль продовжив візи та підтримку українських біженців

Дата: 10 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд держави Ізраїль ще на один рік продовжив видавання віз та надання всебічної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни, рятуючись від повномасштабної війни.

Про це повідомляють газети Haaretz та Times of Israel.

Фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу ухвалив рішення про продовження надання гуманітарної допомоги українським біженцям, які перебувають в Ізраїлі.

Так, біженцям у статусі туристів продовжать візи, а також планують спростити процедуру їхнього отримання. Крім того, українцям і надалі надаватимуть медичні послуги та соціальну підтримку.

Минулого місяця Управління народонаселення звернулося до Міністерства закордонних справ Ізраїлю з проханням скоротити кількість відмов у вʼїзді до країни, щоб покращити поводження з українцями в Ізраїлі та дозволити працювати всім, хто легально в’їхав до країни після початку повномасштабної війни РФ проти України. 

“У звʼязку із ситуацією в Україні, якій не видно кінця, після детального вивчення питання сторони домовилися про продовження надання допомоги українцям, які не мають права на творчі відпустки, – тим, хто залишився в Ізраїлі, та тим, хто збирається приїхати сюди”, – заявив генеральний директор міністерства Йоссі Шеллі.

Відомо, що в березні 2022 року в Ізраїлі створили адміністрацію “Порядку часу”. Вона є першим в історії країни органом, який займається саме наданням допомоги біженцям у межах державного сектору, на відміну від різних недержавних комерційних організацій, які працюють у цій сфері.

Адміністрація надає не лише інформаційну допомогу, а й роздає продуктові набори, а також надає медичну страховку. Така допомога доступна для біженців з України віком від 60 років. 

Нагадаємо, що українцям-шукачам притулку, які знайшли прихисток в Австрії, автоматично продовжили дію посвідчення вимушено переміщеної особи. Документ має відправити відповідний орган країни рекомендованим листом за місцем реєстрації шукача притулку. Якщо на момент його доставлення нікого не буде вдома, лист передадуть на зберігання в найближче поштове відділення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter