Австрія автоматично продовжила дію посвідчень шукачам притулку з України

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Українцям — шукачам притулку, які знайшли прихисток в Австрії, автоматично продовжили дію посвідчення вимушено переміщеної особи.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба Мінреінтеграції України.

Джерело: censor.net

Документ має відправити відповідний орган країни рекомендованим листом за місцем реєстрації шукача притулку. Якщо на момент його доставки нікого не буде вдома, лист передадуть на зберігання у найближче поштове відділення.

Якщо людина не зможе забрати лист із поштового відділення у зазначений строк, їй треба звернутися до Федерального відомства з питань імміграції та притулку.

Контактні дані відповідних регіональних представництв Федеральних відомств можна знайти тут.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що кількість біженців з України, зареєстрованих у програмі тимчасового захисту або в аналогічних національних схемах захисту в Європі, станом на кінець березня 2023 року досягло рекордних 5 мільйонів 8,5 тисячі осіб.

Найбільше українців прихистила Польща — 1,5 мільйона. На другому місці Німеччина — 922 тисячі. У Чехії притулок знайшли 502 тисячі українців.

Загалом з початку повномасштабної війни на території Європи зареєстрували 8 мільйонів 173 тисячі українських біженців. Число наведене з урахуванням тих, хто вже повернувся додому або поїхав до інших країн світу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter