В Італії чоловікові видали водійське посвідчення, де Маріуполь назвали російським містом

Дата: 18 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Громадянин Італії та уродженець Маріуполя Антон Гросс заявив, що отримав оновлене водійське посвідчення, в якому його рідне місто зазначили як російське.

Про це, як пише hromadske, чоловік розповів на своїй інстаграм-сторінці.  

Фото: Антон Гросс

У соціальній мережі Гросс підписаний як юрист та бізнесмен, що займається питаннями імміграції. За словами чоловіка, він має 20-річний водійський стаж в Італії та вже вдруге оновлює права, але вперше в його документі Маріуполь вказали як частину Росії.

Він також опублікував фотографію, на якій видно, що в графі “Місце народження” біля напису MARIUPOL стоїть позначка RUS, тобто Russia. Гросс також додав фотографію свого італійського паспорта, у якому навпаки вказується, що Маріуполь – це Україна.

На пост чоловіка відреагувала депутатка від “Демократичної партії” Лія Квартапелле, яка оголосила про подання парламентського запиту, а також видання Repubblica.

Згодом Гросс опублікував ще один допис, у якому він розповів, що Міністерство інфраструктури та транспорту Італії стверджує, що з 2003 року він нібито ходив з помилкою у водійському посвідченні.

“Щоб остаточно заспокоїти парламентаріїв, які порушили це питання, зазначимо, що під час переоформлення водійських прав Маріуполь не ідентифікували як українське місто через помилку в ручному введенні даних”, – йдеться в записці міністерства, скриншот якої надав Гросс.

У відомстві додали, що під час оновлення помилку, яка датується 2003 роком, просто не виявили. Також пообіцяли негайно зробити нове посвідчення.

Проте Гросс зазначив, що в попередніх правах у нього було вказано SU, тобто Soviet Union, а не RUS – Russia.

“Я справді народився в УРСР, у місті Жданів, пізніше перейменованому на Маріуполь. Якби залишили SU, я не став би про це писати у своїх соцмережах, а мовчки попросив виправити помилку”, – пояснив він.

Нагадаємо, що у січні цього року в італійському місті Модена анонсували проведення пропагандистського заходу про те, як Маріуполь переживає “швидкий процес відновлення” після того, як його окупувала Росія: у Міністерстві закордонних справ це назвали провокацією.

Зрештою мерія італійського міста Модена на звернення української сторони відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter