В Італії анонсували виставку про “швидке відновлення Маріуполя” під окупацією: у МЗС України назвали це провокацією

Дата: 04 Січня 2024
A+ A- Підписатися

В італійському місті Модена анонсували проведення пропагандистського заходу про те, як Маріуполь переживає “швидкий процес відновлення” після того, як його окупувала Росія: у Міністерстві закордонних справ це назвали провокацією.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на інформацію речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка.

Російські війська майже вщент зруйнували Маріуполь. Джерело: DW

“Виставка в Модені про “розквіт” Маріуполя під російською окупацією — провокація”, – наголосив він.

За його словами, МЗС України вже доручило українському посольству в Римі підготувати офіційне звернення.

Ніколенко підкреслив, що на офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, тож “очікуємо, що на цей пропагандистський захід буде відповідна реакція”.

Про проведення пропагандистського заходу в Модені 20 січня 2024 року стало відомо з анонсу у фейсбуку.  Опис містить звичні кремлівські пропагандистські тези, зокрема, про нібито “народне повстання” на Донбасі 2014 року, а також про “швидкий процес відновлення” Маріуполя, що зазнав значних руйнувань під час його окупації росіянами навесні 2022 року.

Зі свого боку українці в Італії закликали бойкотувати захід, а також блокувати діяльність у соцмережах групи, яка поширює цей анонс.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Іспанії Політехнічний університет Каталонії в Барселоні закрив фотовиставку з роботами пресофіцера полку “Азов”, захисника “Азовсталі” Дмитра “Ореста” Козацького за нібито нацистські погляди автора, експозиція демонструвалася з 18 жовтня до 13 листопада.

Сам Козацький 15 листопада написав у твіттері, що він жодним чином ніколи не підтримував і не підтримує жахливі дії Третього рейху та Гітлера

Відомо, що скасування показу вимагав проросійський блогер Анатолій Шарій. Він закликав людей масово скаржитися на виставку, бо, на його думку, фотороботи Козацького містять “нацистські погляди”. До свого поста Шарій додав світлину Козацького, де кетчупом на піці зображувався нацистський символ.

Орест пояснив, що робив такі знімки, але лише з метою висміювання меседжів російської пропаганди про нацизм в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter