В Іспанії анонсували закон про сприяння гендерній рівності в політиці й бізнесі

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Іспанії домагатиметься ухвалення закону про гендерний паритет, яким вимагатиме рівнішого представництва жінок і чоловіків у політиці, бізнесі й інших сферах суспільного життя. Законопроєкт щодо гендерних квот планують схвалити 7 березня на щотижневому засіданні Кабінету міністрів. Після цього його передадуть до конгресу. 

Про це заявив премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес

Фото: Getty Images

Так, закон буде спрямований на те, щоб ради директорів компаній мали у своєму складі щонайменше 40% жінок і щоб вони забезпечували аналогічний рівень паритету у вищому керівництві компаній.

Якщо закон ухвалять, правила почнуть діяти для всіх публічних компаній до 1 липня 2024 року, а до 30 червня 2026 року – для всіх компаній, які мають щонайменше 250 працівників і річний дохід від 50 мільйонів євро. 

Уряд також встановить 40-відсоткову квоту для Кабінету міністрів і зобов’яже, щоб у всіх політичних списках на виборах чергувалися кандидати чоловічої та жіночої статі. Наразі частка жінок становить 44% у конгресі й 39% у сенаті.

Донині регулятор цінних паперів мав необов’язкову рекомендацію для компаній, акції яких котируються на біржі, мати у своїх радах директорів щонайменше 40% жінок. Тепер цю рекомендацію зроблять обов’язковою.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року в парламенті Іспанії ухвалили закон про надання оплачуваної відпустки жінкам, які страждають на сильні менструальні болі. Так Іспанія стала першою європейською країною, в якій запровадили такий тип відпусток. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter