В Ірані заарештували племінницю аятоли Хаменеї, яка підтримала масові демонстрації проти духовенства країни

Дата: 27 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
Влада Ірану взяла під арешт племінницю верховного лідера аятоли Алі Хаменеї, правозахисницю Фаріде Морадхані. Це сталося після того, як вона записала відео із закликом до іноземних урядів розірвати всі зв’язки з владою країни через насильницьке придушення загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану.
 
Про це повідомляє Reuters.
Фаріде Морадхані. Фото з соціальних мереж

Відео з правозахисницею стало стрімко поширюватися в іранському сегменті інтернету після того, як активісти повідомили про її арешт 23 листопада.

“О, вільні люди, будьте з нами і скажіть своїм урядам припинити підтримку цього вбивчого режиму та режиму вбивства дітей. Цей режим не вірний жодному зі своїх релігійних принципів і не знає жодних правил, окрім сили та збереження влади”, – сказала племінниця Хаменеї на відео.

Про арешт Фаріде Морадхані повідомив її брат Махмуд. За його словами, за наказом суду правозахисниця з’явилася в прокуратуру Тегерана, де її заарештували. Раніше цього року Фаріде вже була заарештована Міністерством розвідки Ірану, але потім її звільнили під заставу.

За даними іранських правозахисників, станом на 22 листопада державні репресії призвели до загибелі щонайменше 416 людей, серед яких 51 дитина та 27 жінок.

Нагадаємо, за даними іранських ЗМІ двох відомих акторок, Хенгаме Газіані й Катаюн Ріахі, заарештували за те, що жінки публічно зняли хіджаби на знак підтримки загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter