В Ірані стратили чотирьох чоловіків, яких засудили за зв’язки з ізраїльською розвідкою

Дата: 04 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
В Ірані стратили чотирьох чоловіків, яких засудили за співпрацю з ізраїльською розвідкою Моссад. Ще трьох чоловіків засудили до різних термінів позбавлення волі.
 
Про це повідомляє Reuters із посиланням на іранські державні медіа.
 

Іранські державні ЗМІ повідомили, що Верховний суд країни залишив без змін смертний вирок, винесений чотирьом чоловікам “за злочин у співпраці з розвідувальними службами сіоністського режиму та викрадення людини”.

Ще троє осіб засуджені до тюремного ув’язнення на терміни від 5 до 10 років після того, як їх визнали винними у злочинах проти національної безпеки та пособництво у викраденні людей і незаконному зберіганні зброї.

Раніше Іранський Корпус вартових ісламської революції заявив, що заарештував кількох людей, імовірно, пов’язаних із Моссадом, звинувативши їх у знищенні власності та викраденні громадян Ірану. При цьому іранська влада не надала ніяких доказів цим звинуваченням.

У повідомленні підкреслюється, що засуджені були затримані у червні й не мають відношення до  масштабних протестів в Ірані, які тривають близько двох місяців.

Нагадаємо, у середині листопада іранський суд ухвалив перший відомий смертний вирок одному з учасників загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства країни. Ще п’ятеро протестувальників засуджені до тюремних термінів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter