В Ірані стратили чоловіка, який нібито співпрацював зі спецслужбами Ізраїлю – ЗМІ

Дата: 16 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Ірані офіційні ЗМІ повідомили про страту чоловіка, який нібито шпигував на користь ізраїльської розвідувальної служби “Моссад”.

Про це пише Reuters.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У виданні IRNA пишуть, що страчений “спілкувався з іноземними службами, зокрема Моссадом”, і нібито збирав для них секретну інформацію разом зі спільниками.

Він нібито передав секретні документи “офіцерові Моссаду” з метою “пропаганди груп і організацій, які виступають проти Ірану”.

Зазначається, що страта відбулася 16 грудня у в’язниці міста Захедан, розташованому у південно-східній частині країни біля кордону з Пакистаном і Афганістаном.

Невідомо коли чоловік був затриманий, але IRNA повідомляє, що апеляцію щодо вироку відхилили.

Іран та Ізраїль впродовж десятиліть звинувачують один одного у шпигунстві та веденні тіньової війни. Влада Ірану час від часу оголошує про затримання людей, які “шпигують” на користь іноземних держав, зокрема Сполучених Штатів та Ізраїлю.

Також Іран підтримує антиізраїльські збройні угруповання в усьому регіоні, включаючи “Хезболлу” та ХАМАС.

Нагадаємо, після нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня в Ірані зросла кількість страт. Іранський режим стратив понад 127 осіб, зокрема жінок і дітей. А загальна кількість смертних вироків, винесених іранськими судами з початку 2023 року, перевищила 700.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter