В Ірані чоловік облив двох жінок йогуртом за те, що вони були без хусток: затримали усіх

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Іранські правоохоронці затримали двох жінок після того, як на них напав невідомий чоловік – він облив їх йогуртом, ймовірно, через те, що вони не покривали волосся на публіці. В Ірані носіння хіджаба є обовʼязковим, це затверджено на законодавчому рівні.

Про це повідомляє BBC.

Скриншот з відео

Інцидент потрапив на відео, оскільки це відбулося у крамниці. Так, чоловік підійшов до двох покупчинь та почав з ними розмовляти. Після цього він схопив з полиці щось схоже на йогурт, кілька разів облив цим жінок та кинув пляшку у їхні голови. Продавець вигнав чоловіка з магазину, однак і нападника, і постраждалих затримали поліцейські.

Правоохоронці пояснили, що жінок затримали за демонстрацію волосся, бо в Ірані це є незаконним. А чоловіка – за порушення громадського порядку. 

Власнику магазину також надіслали “необхідні повідомлення” для забезпечення дотримання закону. 

Попри те, що ходити без хіджаба на публіці жінкам заборонено, у великих містах багато хто ходить без нього. 

У грудні 2022 року ZMINA писала, що влада Ірану перегляне закон про обовʼязкове носіння хіджаба для жінок. Таке рішення стало наслідком загальнонаціональних демонстрацій проти духовенства Ірану, які впродовж двох місяців тривають у країні.

Нагадаємо, що у вересні минулого року мешканка Ірану Махса Аміні впала в кому, а згодом померла після того, як її затримала поліція моралі, за порушення правил носіння хіджаба. Ця подія викликала хвилю протестів в Ірані.

Правоохоронці заперечують, що Аміні побили у відділку поліції. Раніше там заявляли, що в Аміні стався серцевий напад після того, як її доставили до відділку для “навчальної бесіди”. Однак родичі дівчини кажуть, що у неї не було захворювань серця.

Читайте також: Чи існує фемінізм в ісламі?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter