В інстаграмі 8 з 10 коментарів щодо американських політикинь містять мізогінні образи – дослідження

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Нове дослідження, яке провів Центр протидії цифровій ненависті (Centre for Countering Digital Hate), виявило, що інстаграм не видаляє до 93% образливих коментарів, спрямованих проти американських політикинь. Більшість з них містять гендерно-зумовлені образи.

Про це повідомляє Independent.

Фото: Unsplash

Дослідження охопило аналіз тисячі коментарів, що містили ознаки расизму, сексизму і кібернасильства на сторінках десяти найвідоміших політикинь від Республіканської та Демократичної партій США.

Серед них були такі відомі постаті, як віцепрезидентка Камала Гарріс, колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, членкині палати представників США Александрія Окасіо-Кортез, Анна-Пауліна Луна та Жасмін Крокетт, сенаторка Елізабет Воррен, а також представниці Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін, Марія-Ельвіра Салазар, Лорен Боберт, сенаторка Марша Блекберн.

Результати дослідження показали, що близько 77% коментарів містили гендерні образи, зокрема такі слова, як “с*чка”, “зґвалтування” і “повія”. Деякі з них також включали висловлювання на кшталт: “Сподіваюся, хтось залишить тебе вмирати в канаві”, “Вона звучала б краще з кляпом у роті”, “Ти злобна с*ка, диявол зарезервував для тебе місце в пеклі”.

Як підкреслив генеральний директор Центру протидії цифровій ненависті Імран Ахмед, відомі в інстаграмі вже звикли до мізогінії, ненависницьких коментарів і погроз сексуальним насильством, спрямованих як на них самих, так і на їхніх близьких. Він зазначив, що образи, спрямовані на гендерну, расову чи сексуальну приналежність, не повинні бути частиною звичайного політичного обговорення.

Ахмед додав, що ці тролі атакують політикинь не через їхні політичні переконання, а щоб висловити свою ненависть до жінок загалом.

Згідно з дослідженням, через тиждень після того, як дослідники повідомили про ці коментарі адміністрації інстаграму, 93% з них залишалися доступними, попри те, що вони явно порушували правила платформи. Крім того, 221 з тисячі проаналізованих акаунтів неодноразово словесно атакували політиків протягом останніх шести місяців.

Це, як зазначають дослідники, створює атмосферу безкарності для тих, хто поширює гендерні образи в соціальних мережах.

Ахмед підкреслив, що результати дослідження свідчать про те, що Мета не виявляє належного бажання усунути можливість писати такі образи і переслідувати жінок у соцмережах на основі ідентичності. Навіть після повідомлень від користувачів або дослідників, Мета робить мінімум для розвʼязання цих проблем.

Раніше ZMINA писала, що американський політик Дональд Трамп, який балотується на пост президента США, поставив під сумнів расову ідентичність віцепрезидентки Камали Гарріс, звинувативши її у використанні свого кольору шкіри для політичної вигоди.

Нагадаємо, що згідно з результатами нового дослідження Відкритого університету (Open University), жінки й дівчата частіше стикаються з жорстоким поводженням і погрозами в соцмережі Х (колишній твіттер), якщо порівнювати з іншими соціальними платформами.

Читайте також: Терпіти не можна, долати: що таке мізогінія і як вона стає першим кроком до насильства над жінками 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter