В Індії видалили додаток, в якому мусульманок “продавали” на аукціоні

Дата: 03 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В Індії закрили додаток Bulli Bai, де опублікували фотографії понад сотні мусульманських жінок з Індії, яких нібито “виставили на продаж”, як покоївок. Поліція зареєструвала скаргу за переслідування та образу.

Про це повідомляють BBC та AlJazeera.

Джерело: BBC

На GitHub у програмі з відкритим вихідним кодом Bulli Bai, розмістили фотографії акторок, журналісток, активісток та політикинь Індії, які сповідують іслам. Після розголосу платформа видалила програму.

Подібний випадок трапився у липні 2021-го року. Додаток і вебсайт Sulli Deals опублікував фото понад 80 мусульманських жінок з Індії, яких називали “пропозиціями дня”.

Насправді реального продажу не було, застосунки мали на меті принизити мусульманок. Так, Bulli та Sulli – принизливі слова на позначення мусульманських жінок.

Журналістка Ісмат Ара подала скаргу до поліції в Нью-Делі за переслідування та образу мусульманських жінок у соцмережах, використовуючи “підроблені фото в неприйнятному та непристойному контексті“.

 

У Мумбаї ще одна жінка звернулась до поліції. Там відкрили кримінальну справу проти розробників Bulli Bai та користувачів твіттеру, що поширювали вміст із додатка.

Однак жінки не сподіваються на розслідування, оскільки розчаровані тим, що за шість місяців поліція не заарештувала жодного причетного до іншого застосунку Sulli Deals.

Відповідно до перепису населення 2011 року, найбільш поширеною релігією в Індії є індуїзм (79,8%). Також 14,2% людей сповідують іслам та 2,3% — християнство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter