В Естонії українські біженці отримають більш тривалий тимчасовий захист

Дата: 09 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В Естонії заявили про зміни порядку тимчасового захисту українцям, які втекли від війни: відтепер біженці отримуватимуть його на більш тривалий термін. 

Вони наберуть чинності з 10 вересня 2023 року, пише Postimees.

Кордон Естонії. Фото: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Тимчасовий захист надаватиметься до березня 2025 року як тим, хто просить про його надання вперше, так і тим, хто хоче його продовжити. Раніше його надавали на рік і щороку продовжували на такий самий строк.

Водночас зміниться порядок продовження тимчасового захисту: для цього потрібно буде зробити нове фото на документ у бюро обслуговування Департаменту поліції та прикордонної охорони. Під час продовження тимчасового захисту біженцям можуть ставити додаткові питання щодо обставин прибуття в країну.

Ця зміна дасть змогу економити час як військовим біженцям, так і Департаменту поліції та прикордонної охорони, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Фінляндія більше не надаватиме статусу тимчасового захисту і посвідок на проживання громадянам третіх країн, які виїхали з України, рятуючись від війни. Рішення не вплине на вже видані дозволи на проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter