В Естонії на 600 євро оштрафували водія за наліпку “хулиганка русская” на автомобілі

Дата: 16 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В естонському місті Йихві водія автомобіля з наліпкою “хулиганка русская” оштрафували на 600 євро. Місцеві правоохоронці помітили автівку з провокаційною наліпкою ще у вересні.

Про це повідомляє видання Delfi.

Фото: департамент поліції і погранохорони Естонії

Тож у справі про проступок водія оштрафували на 600 євро.

В департаменті поліції та прикордонної охорони зазначили, що такі наліпки мають провокаційний характер і спрямовані на розкол суспільства та створення напруженості.

“Російська пропаганда використовує ті самі повідомлення та символи для виправдання війни в Україні. Тому в ситуації, коли Росія веде повномасштабну війну проти України, демонстрація подібних наліпок є заявою про підтримку держави-агресора”, – зазначили в поліції.

Правоохоронці просять повідомляти про автівки з провокативними наліпками на номер 112 й обіцяють розглядати кожен випадок.

Нагадаємо, що в Естонії поліція оштрафувала Галину Кисельову на 120 євро за публікацію привітання з днем Повітряно-десантних військ у місцевих фейсбук-групах 2 серпня минулого року. На зображенні були військовослужбовці, що несуть прапор Повітряно-десантних військ Радянської армії та відповідні шеврони. 

Верховний Суд Естонії прирівняв привітання російських десантників “з днем ПДВ” до схвалення дій окупаційних військ в Україні та підтвердив рішення про штраф для жінки, яка робила такі публікації в соцмережах.

А мешканця Нарви, який 9 травня 2022 року прийшов до танка-пам’ятника у футболці з написом “СРСР” та гербом Радянського Союзу, оштрафували на 444 євро.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter