В Енергодарі рятувальники влаштували акцію протесту через викрадення військовими РФ начальника пожежної частини

Дата: 20 Травня 2022
A+ A- Підписатися

20 травня в Енергодарі на Запоріжжі понад п’ятдесят рятувальників вийшли на акцію протесту, люди вимагали звільнити керівника місцевої пожежної частини, якого днем раніше викрали російські військові.

Про це повідомляють у телеграмі місцеве видання “Запоріжжя.Інфо” та міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Фото: телеграм-канал Дмитра Орлова

В Енергодарі пожежна частина вийшла на протест рашистам, які викрали начальника частини Віталія Трояна”, – написав міський очільник.

За інформацією місцевих ЗМІ, 19 травня російські окупанти приїхали до пожежної частини ДПРЧ-13, військові провели обшук в кабінеті начальника 1 державного пожежно-рятувального загону Віталія Трояна. Потім опечатали кабінет і вивезли чоловіка у невідомому напрямку.

Віталій Троян. Фото: “Запоріжжя.Інфо”

Згодом Орлов додав, що окупанти застосували силові методи до рятувальників, які вийшли на підтримку викраденого начальника пожежно-рятувального загону. Російські військові побили українських пожежників, а також пошкодили пожежно-рятувальну техніку.

Нагадаємо, 12 травня у Запорізькій області з полону російських військових звільнили двох рятувальників – 28-річного Олександра Кравця та 41-річного Сергія Іваненка

Запоріжжя та Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні. Загалом же у восьми областях вдалось дізнатись про щонайменше 800 таких випадків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter