На Запоріжжі з полону звільнили двох атовців-рятувальників

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області з полону російських військових звільнили двох рятувальників – 28-річного Олександра Кравця та 41-річного Сергія Іваненка. 

Про це повідомили у телеграм-каналі “Викрадені мелітопольці”. 

Олександр Кравець та Сергій Іваненко

Про деталі звільнення нині нічого не відомо. Іваненка російські військові викрали 9 травня, а Кравця – 10 травня. Сталось це у селищі міського типу Мирне. 

Обидва чоловіки працювали у зоні АТО саперами. 

Нині, за даними Запорізької ОДА, у заручниках російських військових в регіоні перебувають 118 осіб, а від початку повномасштабного вторгнення Росії кількість підтверджених випадків викрадень сягнула 271. 

Серед викрадених людей, наприклад, 16-річний син голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка Владислав. 

Хлопця забрали з блокпоста, коли він їхав до Запоріжжя. У полоні його тримають з середини квітня. 

Також досі не відомо про місцеперебування 28-річного Богдана Дуба. Його російські військові викрали 30 квітня. Групою із 15 осіб вони увірвались до будинку Богдана та його дружини Тетяни, налякали трьох їхніх дітей, викрали автівку з подвір’я, а потім з рушником на голові відвезли чоловіка у невідомому напрямку. 

10 травня на очах у двох доньок та дружини Вікторії у Мелітополі російські військові викрали цивільного Юрія Фоміна. Про його долю також нічого не відомо. 

Запоріжжя та Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні. Загалом же у восьми областях вдалось дізнатись про щонайменше 800 таких випадків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter