У Чехії школярку з України зацькували однокласники: за дівчинку вступився президент країни

Дата: 11 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Чехії президент Петр Павел зустрівся з українською школяркою Поліною, яка зазнала знущань з боку чеських однокласників через свою національність.

Про це йдеться у твіттері очільника держави.

“Я засуджую знущання, приниження та насильство в школах загалом. А в разі з дитиною, якій через війну довелося покинути свою країну та друзів і якій ми запропонували безпечний притулок, це взагалі ганебно”, – написав Павел.

Президент Чехії схвалив те, що школа і батьки розв’язали питання і дівчинка отримала вибачення. “Але шрами на душі залишаться“, – зазначив він.

Про булінг стало відомо декілька днів тому. Про історію Поліни з Коростеня розповів журналіст Віталій Глагола. Він опублікував відео, на якому видно, як дівчинку ображають однолітки, плюють їй в обличчя, критикують Україну і вихваляють РФ.

 

Українське посольство в Чехії засудило такі дії школярів щодо дівчинки.

Це неприйнятне порушення, яке викликає глибоке обурення та занепокоєння. Ніхто не повинен піддаватися насильству чи дискримінації, особливо за національною ознакою”, – йшлося в повідомленні.

Міністр освіти Чехії Мікулаш Бек також відреагував на відео, заявивши, що “булінг у будь-якій формі є абсолютно неприйнятним“, і закликав вчителів рішуче цьому протистояти.

Крім того, міністр внутрішніх справ Віт Ракушан у твіттері назвав “плювок в обличчя дитини плювком в обличчя всієї нашої цивілізації”. “Діти просто переймають наші моделі поведінки. І вони яскраво показують, наскільки жорстокими і дурними ці моделі іноді бувають“, – додав він.

Нагадаємо, станом на 1 квітня 2023 року понад 325 тисяч біженців з України отримали у Чехії тимчасовий захист, який надає їм доступ до державного медичного страхування, освіти або ринку праці. Дві третини біженців – жінки, а 30% – діти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter