В Авдіївці знімальна група Ukrainian Witness потрапила під обстріл росіян

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Знімальна група Ukrainian Witness потрапила під обстріл в Авдіївці на Донеччині. За словами журналістів, військовий, який супроводжував групу, почув звук безпілотника, а невдовзі після цього почався прицільний обстріл.

Про це видання повідомило на своїй сторінці у фейсбуку.

Знімальна група Ukrainian Witness під час обстрілу Авдіївки. Джерело: фейсбук-сторінка Ukrainian Witness

Журналіст Олексій Продайвода витяг осколок зі свого бронежилета. Але знімальна група та військовослужбовець, який її супроводжував, залишилися неушкодженими. 

Лежали довго втрьох – я, Саня (оператор Олександр Давиденко. – Ред.) і боєць. Дивилися, як хати горять після денних прильотів, нас побачили з дрона і вісім набоїв вгатили. Прям в лічених метрах. Пощастило, що була поруч балка і колія, то ми туди лягли. Ще й під деревами. Знімаю бронік, і така штука випадає – осколок. Боєць каже, то на вильоті вже”, – розповів про деталі обстрілу Продайвода.

Окремо видання зазначає, що знімальна група була екіпірована відповідно до міжнародних вимог.

“З великими написами “PRESS” де це тільки можливо. Ми маємо всі підстави вважати, що ті, хто вів вогонь, розуміли, що стріляють по журналістах, оскільки в районі, де відбувся обстріл, військових немає. Гатили прицільно в людей, вдягнутих у бронежилети з великим написом “PRESS”, – заявили в Ukrainian Witness.

За інформацією видання у цьому районі зараз перебуває виключно місцеве населення і час від часу приїздить з гуманітарною місією місцева влада.

Нагадаємо, 20 липня на Миколаївщині під час роботи під обстріл росіян потрапила знімальна група португальського суспільного мовника RTP.

А на початку липня у Донецькій області російські військові обстріляли знімальну групу французького телеканалу France 24.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter