В Авдіївці досі лишаються понад 1400 цивільних, але люди частіше погоджуються евакуюватися – Барабаш

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
В Авдіївці на Донеччині досі залишається 1431 особа, разом з тим все більше людей погоджується на евакуацію, тому цивільних продовжують вивозити у більш безпечні місця.
 
Про це повідомляє “Українське радіо” із посиланням на голову міської військової адміністрації Віталія Барабаша.
 
Джерело: Andre Luis Alves / Anadolu Agency / ABACAPRESS / ddp images / Vida Press

“Станом на ранок (16 листопада. — Ред.) 1431 особа залишається у місті. Учора вивезли 11, евакуація запланована і на сьогодні, і на завтра-післязавтра. Сподіваюся, що нам вдасться вивезти цих людей, які нарешті вирішили виїхати”, сказав він.

На думку посадовця, результати по евакуації непогані, такого не було раніше. Він нагадав, що майже місяць від моменту загострення 10 жовтня, люди ще чекали й сподівалися, що ситуація покращиться.

“Але зараз самі кажуть: “Ми втомились, бачимо, що стає тільки гірше. І погодні умови змінюються, і кількість обстрілів зростає, і авіабомбові удари”. Залишається дедалі менше місць, де люди могли б мати прихисток”, додав Барабаш.

За його словами, російські війська не припиняють штурми Авдіївки ні вдень, ні вночі. Впродовж доби 15 листопада відбулося близько 30 масованих обстрілів по території міста, 12 масованих ударів авіабомбами по території громади. Здебільшого гатили бомбами по центральній частині Авдіївки, саме по багатоповерховій забудові. Інформація щодо загиблих чи поранених місцевих мешканців не надходила.

Нагадаємо, Донецька область є однією з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян. За понад рік тут убили більш ніж півтори тисячі мирних жителів, а поранили ще понад 4 тисячі.

Для евакуації з регіону можна звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Раніше ZMINA повідомляла, що за час повномасштабного вторгнення евакуаційні екіпажі на Донеччині вивезли в безпеку майже 6 тисяч людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter