В американському штаті Джорджія скасували заборону на аборти після шостого тижня вагітності

Дата: 20 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Сполучених Штатах Америки суд штату Джорджія визнав неконституційною заборону на аборти після шостого тижня вагітності.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: Reuters

За словами судді Вищого суду округу Фултона Роберта МакБерні, закон про заборону на аборти був неконституційним на момент його ухвалення у 2019 році, оскільки тоді діяло рішення “Ро проти Вейда”.

Після довгого шляху ми можемо відсвяткувати скасування заборони на аборти в нашому штаті“, – сказала Моніка Сімпсон, яка виступила головною позивачкою у цій справі.

Сімпсон є виконавчою директоркою організації SisterSong, яка займається питаннями репродуктивної справедливості. Вона виступила головною позивачкою у цій справі.

Як зазначила дослідницька група захисту репродуктивних прав Інституту Гутмахера, тепер у штаті дозволено аборти терміном до 22 тижнів.

Представник губернатора Джорджії МакБерні заявив, що штат вже подав апеляцію і “продовжить боротися за життя ненароджених дітей Джорджії“.

Нагадаємо, у червні цього року Верховний суд США, розглядаючи справу “Доббс проти жіночої організації охорони здоров’я Джексона”, скасував рішення у справі “Ро проти Вейда” від 1973 року, яке визнало конституційним право на аборт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter