В Алмати затримали керівника казахської служби “Радіо Свобода” Касима Аманжола

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Казахстані в місті Алмати поліція затримала виконувача обов’язків керівника казахської служби “Радіо Свобода” Касима Аманжола.

Про це повідомляється на сайті видання.

Касим Аманжол. Джерело: rus.azattyq.org

За інформацією ЗМІ, журналіст вів відеознімання протестів проти підвищення цін на скраплений газ. Його затримали силовики попри пред’явлення журналістського посвідчення та відвезли до Медівського відділу поліції, пише видання. Причини затримання не називаються. Станом на 14 годину 4 січня зв’язку з медійником не було.

Акції протестів проти підвищення цін на скраплений газ тривають у Казахстані з 2 січня 2022 року. Ціна зросла до 120 тенге ($0,27) за літр. За твердженням місцевих жителів, у середині минулого року вони купували паливо за 55–60 тенге ($0,13).

Протести розпочалися в містах Жанаозен та Актау на заході Казахстану, де на вулиці вийшли сотні місцевих мешканців. Вони провели ніч на міській площі, а 3 січня там зібралися вже понад тисячу людей.

Згодом протестувальників підтримали у різних містах Казахстану, зокрема в Алмати, столиці Казахстану Нур-Султані (раніше – Астана) та Шимкенті. У містах, де проходили протести, силовики затримували людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter