В афганській провінції Герат таліби заборонили жінкам позиватися проти чоловіків у суді

Дата: 19 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан” у провінції Герат видали наказ про те, що жінки не мають права подавати судові позови проти чоловіків.

Про це повідомляє видання Hasht-e Subh Daily з посиланням на джерела у регіоні.

Провінція Герат в Афганістані. Фото: Hasht-e Subh Daily

За даними журналістів, призначені талібами судді перестали розглядати скарги жінок на своїх чоловіків.

Як розповіло виданню джерело, вже близько десятка мешканок Герату подали позови про домашнє насильство проти своїх чоловіків до місцевого суду, але їхні скарги так і не розглянули.

Після приходу талібів до влади в Афганістані, свободи і права жінок у країні продовжують обмежувати. Наприклад, афганкам скоротили дні для відвідування парків, заборонили літати на літаках та їздити у міському транспорті без супроводу, працювати на посадах, які можуть обіймати чоловіки та займатися спортом. Також весь цей час початкова та середня школи закриті для дівчаток.

Нагадаємо, влада “Талібану” зобов’язала жінок-телеведучих прикривати обличчя під час ефіру. Якщо жінки не будуть дотримуватися нових правил, їх можуть звільнити з роботи.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку травня таліби зобов’язали жінок не з’являтися на вулиці та в громадських місцях без паранджі, що приховує тіло з ніг до голови. Ще в указі талібів йдеться про те, що якщо в жінки немає важливої роботи за межами будинку, їй “слід лишатися вдома”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter