В Афганістані за останні пів року зафіксували майже 60 випадків насильства проти представників ЛГБТ

Дата: 29 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Після того, як до влади в Афганістані прийшли бойовики ультрарадикального ісламістського руху “Талібан”, представники ЛГБТ-спільноти активніше почали стикатися із переслідуванням, побиттям та сексуальним насильством.

Про це йдеться у звіті, який опублікували правозахисна організація Human Rights Watch та неурядовий центр захисту ЛГБТК+ людей OutRight Action International.

Джерело: hrw.org

Люди, які не відповідають жорстким гендерним нормам в Афганістані, стикаються зі все більш безвихідною ситуацією та серйозними загрозами своєї безпеки та життя під владою Талібану. ЛГБТК-афганці виявилися найбільш уразливою групою серед постраждалих“, – зазначили в Human Rights Watch.

За даними правозахисників, із серпня 2021 року в країні зафіксовано майже 60 випадків цілеспрямованого насильства проти представників ЛГБТ. Багато постраждалих повідомили, що прихід талібів до влади знищив їхнє життя.

Ми розмовляли з афганцями, які пережили групові зґвалтування, напади або переслідування їхніх родичів, і вони не мають надії, що державні установи захистять їх. Представники ЛГБТ, які хочуть втекти з країни, мають небагато хороших варіантів; більшість сусідів Афганістану також криміналізують одностатеві стосунки. Важко переоцінити, наскільки руйнівним і жахливим було повернення правління Талібану для ЛГБТ-афганців“, – сказав Дж. Лестер Федер, старший науковий співробітник, який долучився до звіту.

Згідно з оприлюдненим у 2009 році звітом уряду Австралії про становище сексуальних меншин в Афганістані, у перший період перебування талібів при владі в цій країні, з 1996 по 2001 рік, там регулярно проводилися страти гомосексуалів.

Нагадаємо, у жовтні минулого року, Велика Британія надала притулок понад двом десяткам представників ЛГБТ-спільноти з Афганістану. Це люди, яким довелося покинути країну після приходу талібів до влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter