В Афганістані таліби заборонили акції протестів

Дата: 09 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Ультрарадикальний ісламістський рух “Талібан”, який із середини серпня взяв під контроль владу в Афганістані, заборонив проведення акцій протесту в країні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на твіттер Afghanistan Times.

Джерело: nv.ua

“Талібан заборонив усі протести та просить людей уникати зборів і демонстрацій в країні, поки законодавство щодо акцій протесту не буде оновлене і буде поважатись урядом талібів і народом”, – мовиться в повідомленні.

Про заборону вуличних акцій протесту йдеться в першій офіційній заяві міністерства внутрішніх справ в уряді під управлінням “Талібану”, поширеній у середу, 8 вересня. Порушників і організаторів протестів каратимуть, пише Deutsche Welle.

Після ухвалення відповідного законодавства організатори протестів мають не пізніше ніж за 24 години повідомляти міністерству юстиції привід проведення акції протесту, її місце і час, гасла, які передбачається використовувати.

Причиною для заборони таліби назвали “порушення громадського порядку”, зумовлені протестами в Кабулі та Гераті проти руху.

Так, 7 вересня в Кабулі бойовики пострілами розігнали протестувальників біля посольства Пакистану та заарештували кількох афганських журналістів, які висвітлювали демонстрацію.

4 вересня таліби розігнали жіночу демонстрацію сльозогінним газом. Жінки вимагали рівних з чоловіками прав.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що бойовики в Афганістані вбили щонайменше трьох і поранили понад десять місцевих жителів, які намагалися на площі міста Джелалабад підняти державний прапор замість прапора “Талібану”, протестуючи проти нового режиму.

Безпекова ситуація в країні погіршилася на тлі виведення американських військ. Воно почалось у квітні 2021 року та завершилося 30 серпня.

Станом на 15 серпня рух “Талібан” узяв під контроль майже всю країну. 6 вересня бойовики заявили про захоплення Панджшерської ущелини – останньої території Афганістану, яка чинила їм опір.

7 вересня “Талібан” назвав склад нового, тимчасового уряду Афганістану, усі його члени – таліби, й немає жодної жінки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter