У Джелалабаді вбили протестувальників, які намагалися зняти прапор талібів і повернути національний, – ЗМІ

Дата: 19 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Таліби вбили щонайменше трьох і поранили понад десять місцевих мешканців, які намагалися на площі міста підняти державний прапор замість прапора “Талібану”, протестуючи проти нового режиму.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох свідків і колишнього співробітника поліції.

Зв’язатися з представниками “Талібану” для коментарів не вдалося, додає видання.

Телеканал Al Jazeera також повідомляє про трьох загиблих у Джелалабаді. Репортер з Кабула сказав, що “досить значна частина” жителів міста протистояла заміні державного прапора Афганістану в місті на прапор талібів.

Відеоматеріали, опубліковані в інтернеті та подані засобами масової інформації, демонструють сотні людей у ​​Джалалабаді з чорно-червоно-зеленими прапорами, вони несуть їх вулицями та вивішують на дахах.  

“Я пожертвую своїм життям за цей прапор. Це мій прапор. Мій уряд незабаром повернеться, якщо Бог дасть”, – каже один з демонстрантів, загорнутий у триколор, у повідомленні Sky News.

Центром протистояння талібам є долина Панджшир, етнічно таджицька твердиня на північний схід від Кабула.

За інформацією ВВС, акції протесту в Джелалабаді почалися в середу вранці. Місто в провінції Нангархар таліби захопили в неділю без бойових дій. Його захоплення означало, що “Талібан” забезпечив контроль ключових доріг, що з’єднують Афганістан з Пакистаном.

Але в середу місцеві жителі вийшли на вулиці на підтримку старого афганського прапора, після чого, як повідомляється, поблизу були зроблені постріли, щоб розігнати натовп. На відеозаписах з міста видно, як демонстранти змінюють прапор талібів на прапор Афганістану.

Нещодавно проголошений талібами Ісламський Емірат Афганістан досі використовував білий прапор з чорною шахадою (символ віри) на ньому. Протестувальники виступали за чорно-червоно-зелений прапор, який використовувався поваленим урядом.

Офіційний представник “Талібану” Забіхула Муджахід раніше заявив, що зараз ведуться дискусії про майбутній національний прапор, і рішення буде ухвалене майбутнім урядом.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter